De behandeling

Het eerste consult stelt de osteopaat uitgebreid vragen over uw klacht, uw ziektegeschiedenis en uw leefgewoonten. Dit om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen met betrekking tot uw klacht. Zo probeert de osteopaat te achterhalen welk weefsel mogelijk bij u de klachten veroorzaakt. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Als het onderzoek is afgerond bespreekt de osteopaat haar bevindingen met u en stelt een behandelplan op.

Tijdens de behandeling maakt de osteopaat met haar handen de betreffende weefsels een voor een los. Meestal voelt de behandeling prettig aan. Tussen de behandeling zitten 2 tot 4 weken. In die tijd kan het lichaam zichzelf herstellen en een nieuw evenwicht vinden. Gemiddeld zijn 3 behandelingen voldoende voor herstel of in ieder geval een beduidende verbetering.

Een consult duurt standaard 45 minuten soms is 30 minuten voldoende. Na een behandeling kunt u kortdurend last krijgen van een tijdelijke verergering van uw klachten, hoofdpijn en vermoeidheid.

Het advies is daarom om na een behandeling rustig aan te doen.